Haber

MSKÜ’de 2. Aşçılık Festivali  Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 23.05.2024 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla “2. Aşçılık Festivali” düzenlendi.

MSKÜ Turizm Fakültesi organizasyonuyla yürütülen festivalde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festival Atatürk Kültür Merkezi’nde açılış kokteyli ile başladı.

Protokol konuşmalarının ardından Gastronomi Bilgi Yarışması düzenlendi.

Yarışma MSKÜ Turizm Fakültesi, Muğla Meslek Yüksekokulu, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Milas Meslek Yüksekokulu, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ve Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kıyasıya rekabetine sahne oldu. Yarışmada Turizm Fakültesi birinci olurken; Ortaca Meslek Yüksekokulu ikinci, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu ise üçüncü oldu.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Türk Mutfağı Haftasında düzenledikleri 2. Aşçılık Festivali ile Türk mutfağı ile ilgilenen MSKÜ’lü gençleri bir araya getirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Gökhan Ayazlar sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda Turizm Fakültesinin iki bölümü; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Bölümü ve ilgili meslek yüksekokullarımızın öğrencileri buraya geldiler. Festivalde öğrencilerimizin bilgi birikimlerini ve sahip oldukları entelektüel sermayelerini sergileyebilecekleri bir bilgi yarışması da yaptık. Festivalimizi gerek merkez kampüsümüzde gerekse ilçe kampüslerimizde her yıl düzenlemeyi istiyoruz. Amacımız gastronomi alanında bir farkındalık oluşturmak ve gastronomi alanının temsilcileri olacak öğrencilerimizi bir araya getirmek.”

Festival, Turizm Fakültesi bahçesinde gastronomi atölyeleri etkinlikleri ve ikramlarla devam etti.

2. Aşçılık Festivali, düzenlenen film gösterimi ile sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.05.2024 00:00
Okunma Sayısı : 395