Haber

MSKÜ’de “Mali Müşavirlik Mesleğinin Dönüşüm Sürecinde Yarına Nasıl Hazırlanmalıyım” Semineri

Son Güncelleme Tarihi : 03.06.2024 09:30
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Mali Müşavirlik Mesleğinin Dönüşüm Sürecinde Yarına Nasıl Hazırlanmalıyım” semineri düzenlendi.

300 kişinin katılımıyla MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 203 No'lu Amfide düzenlenen “Mali Müşavirlik Mesleğinin Dönüşüm Sürecinde Yarına Nasıl Hazırlanmalıyım” konulu seminere, öğrencilerin yanı sıra oda başkanları, mali müşavirler, muhasebeciler, akademik ve idari personel de katıldı.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi, TESMER Merkez Sekreteri ve İstanbul Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Yükselen ve MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eymen Gürel’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, günümüzde her alanı etkisi altına alan dijital dönüşümün mali müşavirlik mesleğini nasıl etkilediği, mali müşavirlik mesleği mensuplarının öğrencilerden beklentileri ve mali müşavirlik sınavlarına yönelik süreçte öğrencilerin nelerle karşılaşacaklarına dair örnekler verildi.

Seminerde konuşan Koordinatör Doç. Dr. Yusuf Tepeli, öğrencilerin sahanın beklentileri doğrultusunda nitelikli hale gelmeleri açısından mesleki anlamda desteklenmesi maksadıyla Uygulamalı Bilgisayarlı Muhasebe derslerinin fakültelerde açılması, yaygınlaştırılması ve gerekli bilgisayar laboratuvarlarının kurulması konusunu vurgulandı.

 Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü olarak bu tür seminerlerin 2024 yılı içerisinde de devam etmesi planlanırken, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da katılması bekleniyor.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.06.2024 09:30
Okunma Sayısı : 425