Haber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Öğrencilerimizle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 17.02.2020 00:00

"Ziya Öğretmen Öğrencileriyle Buluşuyor" programıyla ülke genelinde öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un duraklarından biri de Üniversitemiz oldu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Atatürk Kültür Merkezi’nde “MSKÜ Eğitim Fakültesi Öğrencileri İle Buluşma” başlığı altında öğrencilere seslendi. Öğretmenliğin, birilerine bir şeyler öğretmek değil bir öğrenme yolculuğu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Selçuk, öğretmenliğin hakkını vererek çalışan birinin dünyasının da güzelleşeceğini söyledi. Ziya Selçuk, “Öğretmenliği geçim vasıtası olarak görmenin dışında bir bakış açısına ihtiyacımız var. Sizin hayallerinizin farkındayım. Gerçekten zor bir yolculuğun içerisindesiniz. Ancak bir öğrenci derste ne yaptığından değil, ders dışında neler yaptığından anlaşılır. Şunu bilmenizde yarar var; diplomayı herkes alıyor. Sizi farklı kılacak özellikler yaratmanız gerekir. Yaşamın bütünlüğünü anlamak için disiplinler arası çalışmanız gerekir. Başarı ancak bu şekilde gelir” dedi.

Programda Muğla Valisi Esengül Civelek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Bilal Duman da birer konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek konuşmasında, Milli Eğitim politikaları ışığında ve evrensel bilimsel gelişmelere paralel olarak Eğitim Fakültemize ayrı bir önem atfettiğini belirtti. Çiçek,“Eğitimde dokunarak ve uygulamalı öğretimin gücünü dijitalleşme ile birleştirmekteyiz. Yakın tarihte yaptığımız çalışmalar ile Üniversitemizi simülasyon teknolojilerinin, oyun tabanlı öğrenmenin, etkileşimli ortamların ve 360 derece izlenebilen teknolojilerin üssü konumuna da getireceğiz. Böylelikle önümüzdeki süreçte, dijitalleşen eğitim öğretim materyallerini de etkin kullanan öğretmenlerimizi Fakültemiz çatısı altından mezun etmiş olacağız. Ve inanıyorum ki gücünün kaynağını bilgi, azim ve merak duygusundan alan gençlerimiz Ülkemizi çok daha ileriye taşıyacaktır” diyerek bu doğrultuda YÖK, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a tablo takdim etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.02.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2730