Haber

Milas’ta Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Hizmet Binalarının Açılışı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 08.11.2023 08:30
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Veteriner Fakültesi Eğitim-Hizmet Binalarının Açılış Törenleri gerçekleştirildi.

Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Turhan Kaçar akademisyenlere ve öğrencilere ayrı ayrı seslenerek şunları söyledi:

“Kitaplar bize pek çok şey öğretebilir ancak öğretemeyeceği bazı şeyler vardır: Erdem, dürüstlük, mesleğe sadakat, çalışkanlık… Biz bunları ancak çevremizdekilerden öğrenebiliriz. Akademisyen arkadaşlarımızın özellikle öğrencilerimizin bilgiyi arama yolculuğundaki en önemli rehber olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz bizden ne görürse büyük oranda onu taklit eder. Akademisyenlerimiz bu ilkeleri bir değer olarak taşıdıkları sürece, öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanacaklarını düşünüyorum.”

“Değerli öğrencilerim, bugün sizin için çok önemli bir gün. Üniversite, bilgiyi arama yolculuğunuzun başlangıç noktasıdır. Bu nedenle algılarınız açık olsun. Geleceğin veterinerleri olarak size emanet edilecek canlılar için alana hakim olmanız gerekir. Bilim sürekli gelişiyor. Ancak insan ve diğer canlılar arasındaki ilişki hiç değişmiyor. Bu noktada siz kendi alanınızda ne kadar yetkin olursanız size emanet edilen canlıları o kadar güzel bir biçimde sahibine verebilirsiniz. Ben ümit ediyorum ki geleceğiniz bu gününüzden daha güzel olacak. Hepinize başarılar diliyorum.”

Konuşmaların sonrasında Milas Veteriner Fakültesi 1. ve 2. sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri Prof. Dr. Turhan Kaçar, protokol üyeleri ile öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

Milas Veteriner Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ardından Milas Veteriner Fakültesi Morfoloji Binası ile Milas Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Geçici Hizmet Binası açılışları gerçekleştirildi
Dekan Prof. Dr. Artay Yağcı, Morfoloji ile Milas Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Geçici Hizmet Binalarına ilişkin şu bilgileri kaydetti:

“Morfoloji binası 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girmiştir. Fakültenin laboratuvar ve derslik altyapısını güçlendirme amacıyla kurulan Morfoloji Binası, aynı anda 300 öğrencinin eğitim göreceği şekilde 100 kişilik 2 derslik ile Multidisipliner Uygulama Laboratuvarı ve Anatomi Laboratuvarlarından oluşmaktadır. Bu bina aynı zamanda bölgedeki üreticilere yönelik eğitim, seminer ve uygulamalı kurslar düzenlenecek şekilde planlanmıştır.

Öğrencilerimizin klinik becerilerini geliştirmek amacıyla uygulamalı eğitim gördükleri ayvan Hastanesi Geçici Hizmet Binası, gerekli altyapı ve donanım şartlarını sağlayarak açılış ruhsatı işlemlerini tamamlamıştır. Geçici Hizmet Binasında faaliyet gösterecek olan Hayvan Hastanesi, bölgeye yönelik klinik hizmeti vermeye başlayacak ve ileri teşhis ve tedavi imkânlarını sağlayacaktır. Türkiye’deki tüm Veteriner Fakültesi öğrencileri hastanede staj yapabilecek; bu sayede öğrenciler teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulacak ve mesleki yetkinliklerini artıracaklardır. Milas’ta büyükbaş hayvan popülasyonu sayısının yüksek olması ve dolayısıyla hem aile tipi hem çiftlik tipi işletmelerin fazla olması açısından Hayvan Hastanesi’nin açılması büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda Hayvan Hastanesi’nde bölgedeki pet, egzotik ve yaban hayvanlarının tedavisi de sağlanacaktır.

Veteriner Fakültesi, çağın gerektirdiği eğitim imkanlarını öğrencilerimize sunmanın yanı sıra, hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmayı ve hayvansal üretimi teşvik ederken, halk sağlığını da korumaya yönelik faaliyet göstermektedir. Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım bütçesiyle tamamlanan Morfoloji binasından sonra bölgenin en donanımlı, modern 5000 m2 kapalı alana sahip Hayvan Hastanesi yapılması işinin projelendirme aşamasında olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde birlikte temel atarak inşasına başlanacağı müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.”


 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.11.2023 08:30
Okunma Sayısı : 854