Haber

Milas MYO ile Milas Veteriner Fakültesi Öğrencileri Mezun Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 14.06.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Veteriner Fakültesi “Birinci Dönem” Mezuniyet ile Mesleki Yemin Töreni ve Milas Meslek Yüksekokulu 25. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Milas Veteriner Fakültesi yerleşke alanında gerçekleştirilen tören, 25. dönem mezunları adına Milas Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Aybuke Tuğ’un ve Milas Veteriner Fakültesi birinci dönem mezunları adına dönem birincisi Tunahan Öztürk’ün konuşmasını ile başladı.

Ardından Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abuzer Kızıl, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Hekim Barış Saylak ile Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Serkan Alpözen birer konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar konuşmasına ülkemizde Şubat ayında meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri anarak başladı. Geçtiğimiz yıllardaki pandemi sürecinden ve bu yıl yaşanan deprem felaketinden dolayı son yıllarda eğitimin arzulanan bir şekilde gerçekleşmediğini söyleyen Prof. Dr. Turhan Kaçar konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün artık hayatınızın en güzel yılları diyebileceğiniz üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Üniversite hayatınızda güzel anılar, güzel dostlar biriktirmiş olmanızı diliyorum. Bu dostluklarınızı yaşamınız boyunca kaybetmemenizi temenni ediyorum. Üniversite yıllarında elde ettiğiniz deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı sizleri ve ailelerinizi olduğu kadar bizleri de onurlandıracaktır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin kapısının sizlere her zaman açık olduğunu unutmayın. Hayatta elde ettiğini başarılarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Her zaman sizin yanınızda olmak bizim olağan refleksimizdir. Biliyorsunuz bizim en büyük ödülümüz, siz mezunlarımızın başarısı ve mutluluğudur.”

“Sevgili mezunlarımız, bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyetinizi gönülden kutluyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu ve cesur bir ömür diliyorum. Yüce Allah, bahtınızı ve yolunuzu açık etsin.”

Tören, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği folklor ekibinin “zeybek” gösterisi ve Doç. Dr. İsmail Sınır ve Dr. Öğr. Üyesi Ercan Kılkıl’ın müzik dinletisi ile devam etti.

Ardından Milas Meslek Yüksekokulunu ve Milas Veteriner Fakültesini derece ile bitiren öğrencilere plaketleri ve belgeleri takdim edildi.

Törende Serkan Alpözen, veteriner hekim adaylarına Veteriner Hekimliği Andı’nı okuttu.

Andın okunmasının ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.06.2023 00:00
Okunma Sayısı : 1254