Haber

Menteşe’de Gençler İşte Projesi Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 30.10.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” Projesi başladı.
 
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” uygulanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Youth at Work in Menteşe’ (Menteşe’de Gençler İşte) projesinin tanıtım toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Bu proje kapsamında Menteşe’de 15-29 yaş aralığındaki eğitim almamış ve istihdam edilmemiş gençler mahalle muhtarları aracılığıyla tespit ederek bu kişilere eğitim verilmesi sağlanıyor.

Projeye dâhil olarak eğitimlerini tamamlayan gençler, kalifiye personel olarak yiyecek-içecek ve servis kolunda Muğla’ya hizmet edecekler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor ve izleniyor.


 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.10.2023 00:00
Okunma Sayısı : 646