Haber

Kötekli'ye Polis Noktası Kurulması İçin Protokol İmzalandı

Son Güncelleme Tarihi : 12.01.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Menteşe Kaymakamlığı arasında, Kötekli Mahallesi girişinde bulunan ve daha önce Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi olarak kullanılan prefabrik yapının polis noktasına dönüştürülmesi için Menteşe Kaymakamlığına geçici devri yapıldı.

Üniversitemizde sürekli artan öğrenci sayısına paralel olarak asayişe bağlı olayların da giderek artması üzerine daha önce Menteşe Belediye Meclisinde, Kötekli Mahallesinde polis noktası oluşturulması için karar alınmış ve karar komisyona havale edilmişti.

Alınan kararın kabul edilmesinin ardından, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş arasında Kötekli Mahallesinin girişinde daha önce Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Merkezi olarak hizmet veren prefabrik binanın geçici tahsisi için protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Bizim varlık nedenimiz öğrencilerimiz. Onların emniyetinin sağlanması için ne gerekiyorsa yaparız. Sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın talimatları ile bu bölgede emniyeti arttırmak için güvenlik ekibimize yer oluşturma adına, bünyemizde bulunan yaklaşık 200 metrekarelik bir binayı Menteşe Kaymakamlığımıza bu protokolle devrettik. Burada görev alacak güvenlik güçlerimiz sayesinde daha önce Kötekli Mahallemizde yaşanan sıkıntıların bundan sonra gerçekleşmeyeceğini umuyorum" dedi. 

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ise "Kötekli Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin güvenliğinin sağlanması amacıyla bir dizi çalışmalar içerisindeydik. Rektör Hocamız, Üniversiteye ait prefabrik bir yapıyı, polis noktası olarak kullanılmak üzere bizlere tahsis etti. Kendisine vatandaşlarımız adına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.01.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2555