Haber

Kepler Mezuniyet İçin Fırlatıldı

Son Güncelleme Tarihi : 02.09.2021 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, eğitim hayatlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerini yeni yaşamlarına uğurluyor.
Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yüz yüze düzenlenen törenlerle diplomalarına kavuştu.
Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni, Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleştirildi. Geleceğin eğitim neferleri, Öğretmen Marşı eşliğinde ailelerini ve protokol üyelerini selamlayarak tören alanındaki yerlerini aldı.
Eğitim Fakültesi birincisi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü birincisi Zişan Kılıç, tüm öğrenciler adına konuşma yaptı.
Mezuniyet töreninde öğrencilere ve velilerine seslenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Eğitim Fakültemizin Türkiye çapında zirveyi zorladığına vurgu yaparak, “Üniversitemiz bugün, yeniliğe devamlı ayak uyduran bir müfredatla, kariyer etkinlikleriyle girişimci, dışa dönük ve özgüveni yüksek öğrenciler mezun ediyor. İşte bu nedenle, mesleki yaşantınızda her daim bir adım önde olma fırsatı bulacaksınız. Bu vesileyle sizlerin bu günlere gelmenize fedakârlıkla katkı sunan üniversite personelimizi, kıymetli ailelerinizi ve hocalarımızı kutluyorum. Ayrıca geleceğimiz olan öğrencilerimize desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen; Sayın Valimize, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere emeği geçen tüm kamu kurumlarımıza ve STK’larımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız’ın konuşmalarının ardından, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nigar İpek Eğilmez, öğrencilere öğretmen andını okuttu. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesinin sonrasında öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulunda da mezuniyet heyecanı yaşandı. Yüksekokul bahçesinde düzenlenen tören, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezunları adına Yüksekokul birincisi Sergen Cepbur’un konuşması ile başladı.  Ardından mezuniyet kütüğüne dönem rozeti çakıldı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, meslek yüksekokullarının ülke ekonomisinin üretkenliğini ve rekabet üstünlüğünü artırması için hayati önem taşıdıklarına değinerek, Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de MSKÜ markasının değerine değer katacağını ve ülkemizin refah seviyesini yukarılara taşıyacağını söyledi.
Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Şen tarafından mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin adından kep atma seremonisi ile tören sona erdi.

Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleşen Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde ise Beslenme ve Diyetetik,  Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri diplomalarını aldı.
Tören Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatmanur Yağdıran’ın konuşması ile başladı; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar ve Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer’in konuşmaları ile devam etti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek öğrencilere seslenerek, “Bugün öğrencilerimize diploma verirken onları değil, ülkemizi ve insan sağlığını ödüllendiriyoruz. Ülkemizin sağlık ordusuna yeni sağlıkçılar kazandırmış olmak, şüphesiz vatanımız için gerçekleştirilmiş olan en önemli hizmetlerden biridir. Bu vesile ile sizlerle ne kadar gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Biliyorum ki sizler dünyanın her yerinde bizleri ve ülkenizi en iyi şekilde temsil ederek insanlığa hizmet sunacaksınız. Her zaman söylediğim gibi! Unutmayın ki bizler hiçbir zaman ayrılmıyoruz! Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ömrünüzün sonuna kadar sizin üniversitenizdir!” dedi.
Açılış konuşmaları sonrası Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları, kendi bölümlerinde meslek antlarını okudu. Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1738