Haber

Kedreai Antik Kenti’nde 2200 Yıl Aradan Sonra İlk Konser

Son Güncelleme Tarihi : 21.05.2024 09:30
MSKÜ ve Muğla Müzesi koordinatörlüğünde Kedreai (Sedir Adası) Antik Kenti’nde 18 Mayıs Müzeler Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya kültür mirasının korunması, sürdürülmesi ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada 18 Mayıs Müzeler Günü olarak kutlanıyor.

Müzeler Günü kapsamında Muğla’da ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde de (MSKÜ) çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Muğla Müzesi koordinatörlüğünde 18 Mayıs Müzeler Günü etkinliğine Kedreai (Sedir Adası) Antik Kenti ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, MSKÜ Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke ve Doç. Dr. Yunus İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve vatandaşlar katıldı.

Uluslararası Müzeler Konseyi tarafından 2024 yılının ana teması ‘Müzelerde Eğitim ve Araştırma’ olarak belirlendi.

Etkinlik, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Geleneksel El Sanatları Sergisi ile başladı. Program Antik Kent gezisi ile devam etti.

Sedir Adası’ndaki Müzeler Günü etkinliğinde bilgilendirilme yapılmasının ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı öğrencileri Yaren Çevik, Ekin Özcan, Rümeysa Sırlı, Büşra Günder ve Özge Nur Babalık düzenledikleri “Klasik Müzik Dinletisi” ile yaklaşık 2200 yıl sonrasında geçmişle günümüzü buluşturdu.

Sedir Adası Antik Tiyatroda gerçekleşen klasik müzik konserinde 19 Aralık 2023 tarihinde vefat eden MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler’in fotoğrafı da yer aldı.

Kedreai (Sedir Adası) 2024 yılı kazı çalışmaları MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevilay Zeynep Yıldız’ın bilimsel danışmanlığında Kedreai kazı ekibi tarafından sürdürülüyor.
 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.05.2024 09:30
Okunma Sayısı : 485