Haber

İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü Öğrencilerimize DASK’tan Ödül

Son Güncelleme Tarihi : 22.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri, Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’ndan ödülle döndü.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Osman Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harmandar’ın danışmanlığında, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasına katılan öğrenciler, Yapısal Tasarım kategorisinde 2.’lik; İletişim Becerisi ve Sunum kategorisinde 2.’lik ve Poster kategorisinde 3.’lük ödülünün sahibi oldu.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Abdurrahim Baştuğ, Caner Sonbahar, Elifnur Kanburoğlu, Semiha Can’dan ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Süleyman Uluışık’tan oluşan MSKÜ takımı, 21 finalist takım arasından önemli bir başarıya da imza attı.

Başta inşaat mühendisi adayları olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini artırma hedefiyle hayata geçirilen yarışma, 2003’ten beri ABD’de Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü’nün (EERI) Öğrenci Liderlik Konseyi (SLC) tarafından düzenlenen Sismik Tasarım Yarışması’nın (Seismic Design Competition) Türkiye versiyonudur.

Konsepti ve mekanizması ile birlikte Türkiye’de ve dünyada büyük yankı uyandıran DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması, hem ulusal hem de uluslararası arenada birbirinden prestijli ödüller kazanmıştır.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 3232