Haber

İlk Ders Nabi Avcı’dan

Son Güncelleme Tarihi : 24.10.2018 00:00

Üniversitemiz 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törene, Kültür ve Turizm ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nabi Avcı, Muğla il protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış töreninde ilk dersi Prof. Dr. Nabi Avcı verdi. “Enformatik Cehalete Karşı Üniversitelerin Rolü” konulu açılış dersinde Prof. Dr. Avcı, “Enformatik Cehalet” kelimesinin aslında kendisinin 1991 yılında ilk baskısı yapılan kitabının adı olduğunu söyledi. Avcı, ünlü İngiliz şair Thomas Stearns Eliot’ın şiirinden örnek vererek hikmet, bilgi, enformasyon ve data arasında hiyerarşik bir bağ olduğuna vurgu yaptı. Bilgi sahibi olmanın kişiyi hikmet sahibi yapmadığını belirten Eski Bakan Avcı, iyi bir hukukçunun, iyi bir doktorun ya da iyi bir profesörün her zaman entelektüel de olamayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Avcı sözlerine söyle devam etti: “Eşitsiz gelişim hızı diye bir şey var. Yani teknoloji çok hızlı değiyor ama sosyal yapılar o kadar hızlı değişmiyor. Uyumsuzluk ve çatışmalar da buradan kaynaklanıyor. Okul dediğimiz kurum, Sanayi Devrimi'nin biçimlendirdiği bir yapıdır. Ancak artık o sanayi yok, o fabrika düzeni yok, duvarlar yıkıldı, üretim teknikleri değişti. İşte tüm bunlar değişirken okul aynı kalmaya devam edebilir mi? Biz hala Sanayi Devrimi'nin şartları devam ediyormuş gibi bu binalar içerisinde 4 yıllık, 8 yıllık sürelerle eğitim vermeye devam ediyoruz. Elbette okul da zaman içerisinde kendisini teknolojiye uyduracak ama bu vakit alacak. Peki nasıl olacak? Örneğin açık öğretim diye bir sistem var. Teknolojiye bağlı olarak, duvarsız okullar, duvarsız sınıflar ve evden internet üzerinden eğitim modeli ile işleyen bir sistem. Bu sistem giderek daha da yaygınlaşacak. Böylece bu yeni eğitim modeli teknolojiyle eş güdümlü bir hale gelecektir.”

Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, günün anısına Muğla Mevleviliğinin yansıtıldığı minyatür tablo ve kalem hediye edildi.

 

                                              

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.10.2018 00:00
Okunma Sayısı : 4745