Haber

İİBF’li Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2021 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF), TÜBİTAK 2209-A çağrısı kapsamında sundukları 18 projenin 17’si desteklenmeye değer görüldü.

“Öğrenci Odaklı Üniversite” anlayışını benimseyen ve geleceğin lider bireylerini yetiştiren MSKÜ İİBF, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kuruluşundan bu güne değin en büyük başarısını elde etti.

İİBF çatısı altında yer alan her bölümün ürettiği ve kabul gören öğrenci projeleri, güçlü bir yönetsel strateji ve büyük bir ekip çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı.

Bu kapsamda proje geliştirme kültürünü öğrenciler arasında yaygınlaştırmak ve pandemi sürecinde dahi üreten ve geliştiren öğrenciler yetiştirmek amacıyla “2209 – A Öğrenci Projeleri Geliştirme Alt Komisyonu”, İİBF altında bir komisyon olarak kuruldu.

Bu komisyon ile Fakülte bünyesinde eğitim gören öğrenciler için eğitim seminerleri düzenlenerek, 3 farklı oturumda öğrenciler TÜBİTAK 2209-A programı ile ilgili bilgilendirildi.

“Ekip” çalışması ve “öğrenci-akademisyen iş birliği” içerisinde geliştirilen projelere, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise mentörlük yaptı. Böylece lisansüstü öğrenciler için proje geliştirme deneyimin pekiştirilmesi; lisans öğrencileri için ise akran mentörlüğü ile motivasyonun arttırılması sağlandı.

Tüm bu çalışmalar sonucunda 25 gün içerisinde yoğun bir emekle üretilen projeler, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ndan büyük bir başarıyla döndü.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal, böylesi yüksek bir kabul oranı yakalamanın öğrencilerde güçlü bir motivasyon ve proje üretme isteği yarattığını belirterek, "Bu başarımızın duyulmasının ardından öğrencilerimiz danışmanlarını arayarak proje geliştirmek için kendilerinden destek istiyor. Biz bu çalışmalarımızla öğrenciler arasında farkındalık yarattık. Bu büyük ve özveriyle çalışan bir ekibin başarısıdır. Bu başarıda emeği geçen Komisyon Başkanı Prof. Dr. Füsun Özerdem başta olmak üzere Doç. Dr. Ceray Aldemir, Doç. Dr. Mehmet Avcı, Dr. Öğr. Üyesi Murat Aktan, Dr. Öğr. Üyesi Funda Bayrakdaroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Müşerref Gezgüç, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İnci, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akgüller, Dr. Öğr. Üyesi Gülbahar Atasever, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Terzioğlu, Araş. Gör. Dr. Hilmi Etçi ve Araş. Gör. Çiğdem Pank Yıldırım’a, öğrenci işleri personelimize, proje başvurusunu gerçekleştiren tüm bölümlerdeki öğrencilerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve yönetim ekibi ile İİBF ve MSKÜ ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu başarı “Birlikte Daha Güçlü” olabileceğimizin en büyük göstergesidir. İİBF’nin, önümüzdeki süreçte Türkiye’de öğrenci araştırma ve proje alt yapısının gelişimine öncülük eden, geleceğin başarılı girişimcilerini yetiştiren bir fakülte olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3483