Haber

İİBF, 588 Öğrencisini Mezun etti

Son Güncelleme Tarihi : 19.06.2019 23:30

Üniversitemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bu yıl 7 bölümde toplam 588 öğrenciyi mezun etti. Törende, mezun öğrenciler adına fakülte birincilerinden Kemal Şengönül mezun öğrencilere seslendi. Ardından fakülte birincileri Kemal Şengönül ve Özgür Yılmaz'a başarı belgeleri verildi.  

Törende konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, Güçlü ve modern bir ülke olabilmek, ancak evrensel standartlarda eğitim ve araştırmalar yapabilen yükseköğretim kurumlarına sahip olmakla mümkün olabileceğini söyleyerek,” Yükseköğretim kurumları ülkelerin dışarıya açılan aydınlık yüzleridir, ülkelerin kalkınmasının, gelişmesinin motor güçleridir. Bugün çağdaş yükseköğretim kurumlarına sahip olanlar yarışta öndedirler. Üniversiteler olmadan, asla, büyük ve güçlü Türkiye hedefimizi ve sevdamızı gerçekleştiremeyiz. Çünkü bilim, teknoloji, araştırma, inovasyon ve en önemlisi de üretim olmadan geleceği yakalamamız mümkün değil.  Eğitim, bilim, teknoloji, inovasyon ve en önemlisi de katma değeri yüksek sürdürülebilir üretim, sabır, ciddiyet, kararlılık, liyakat ve topyekûn seferberlik gerektirir” dedi.

Prof. Dr. Şamiloğlu, öğrencilere zorluklardan ve çalışmaktan korkmamaları tavsiyesinde bulunarak sözlerini Maslow’un, “Tüm yaşam eğitimdir. Herkes öğretmendir ve herkes sürekli olarak öğrencidir” cümleleriyle bitirdi.

Üniversitemizin 16 meslek yüksekokulu, 21 fakültesi ve 45 bin öğrencisi ile büyük bir aile olduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu ailenin en önemli üyelerinden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerini mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Prof. Dr. Çiçek, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ve 2023 hedefiyle güncellenen “Güçlü Türkiye” hedefinin ancak bugün burada mezun olan öğrenciler ile hayata geçirebileceğini söyleyerek, mezun öğrencilere bu hedefe ulaşmak için azimle çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Mezuniyet konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere belgeleri ve mezun öğrencilere başarı belgeleri verildi. Ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.06.2019 23:30
Okunma Sayısı : 3672