Haber

Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Mezunlarını Sanat Dünyasına Kazandırdı

Son Güncelleme Tarihi : 20.06.2019 15:00

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi 12. Mezuniyet Töreni ve Sergisi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Ortakent Yerleşkesi’nde 12. Mezuniyet Töreni ve Sergisi düzenlendi.

Törene,  Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Yrd. Ummuhan Yurt, Bodrum İlçe Milli Eğt. Md. Emin Geçin, akademik ve idari personel, mezun öğrenciler ile veliler katıldı.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bu yıl Resim, Grafik, Heykel ve Sahne Sanatları bölümlerinden toplam 36 öğrenci mezun oldu. Tören, Sahne Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Togay Şenalp’ın hazırladığı ve öğrencilerle sunulan müzik dinletisiyle başladı. Ardından, mezun öğrenciler adına Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Nurten Nurlu bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut; "2004 yılında kurulan ve 12. Mezunlarını veren Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nin adının artık dinamik ve üretken fakülteler arasında anıldığını, Fakültenin bu durumunun genç ve dinamik akademik kadrosuna sahip olması yanında, gerçekleştirmekte olduğu uluslararası etkinliklerle ilintili olduğunu, bu etkinliklerin arasında, Uluslararası Sanat Sempozyumu, sergiler, çalıştay ve seminerleri örnek ifade etti.

Prof. Erol Turgut, öğrencilere, gerçek hayatta türlü zorluklarla karşılacaklarını bunun için okulda öğrendiği sanat ve tasarım ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermeden korumalarını, daha da ileriye götürüp geliştirmelerini ve sanat ve kültürün toplumda yaygınlık kazanması için roller üstlenmelerini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinin hem üniversite hem de Bodrum için çok önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayab Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise, Fakültedeki bölümlerin eser ve tasarımlarını üretime dönüştürerek artı değer üretebileceğini ve böylelikle toplumsal rolünü daha da etkin oynaması gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Çiçek, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olduğunun altını çizerek mezun olan öğrencilere, başarıyı ancak çok çalışarak yakayabileceklerini bunun için asla vazgeçmemelerini ve girişimci bir ruhla hayallerini birleştirmeleri gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere başarı belgeleri verildi. Ardından mezun öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Tören sonunda ise 12. Mezunların yıl boyunca ürettiği eser ve tasarımlardan oluşan mezuniyet sergisinin açılışı yapıldı. Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür merkezi Beyaz Galeri, fuaye ve diğer salonlarda gerçekleşen serginin 25 Haziran 2019’a kadar ziyarete açık olacağı ifade edildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.06.2019 15:00
Okunma Sayısı : 2455