Haber

Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Son Güncelleme Tarihi : 26.11.2021 07:00
Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2020-2021 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenledi.
Geçtiğimiz yıl pandemi tedbirleri dolayısıyla düzenlenemeyen törende bu yıl 211 öğrenciye, mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. 
Törene Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Muğla il protokolü üyeleri, öğrenciler, aileleri ve öğretim elemanları katıldı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin ardından Tıp Fakültesi Müzik Kulübü öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi sundu.
Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, pandemiyle mücadele sırasında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak; pandemi süresince gerçekleştirilen çalışmalardan söz etti.
Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ise hekimlik mesleği açısından üniformanın merhametin ve bilginin sembolü olduğunu söyleyerek; Üniversitemizde bugün geleceğin başarılı hekimlerine, uzmanlarına, bilim insanlarına beyaz önlük giydirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından 211 öğrenci, beyaz önlüklerini giydi. Beyaz Önlük Giyme Töreni, Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.11.2021 07:00
Okunma Sayısı : 2450