Haber

Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 20.09.2023 00:00
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ile "Gazi" ünvanının verildiği günün yıl dönümü olan 19 Eylül, Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ), gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Muğla Valiliği ev sahipliğinde Sıtkı Koçman Özel Salonu’nda düzenlenen yemek programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla il protokolü, gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri katıldı.
Programda gaziler ve şehitler adına dua edildi. Muğla Valiliği tarafından hazırlanan video gösterimi ile devam eden programda Vali Akbıyık davetlilere seslendi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık konuşmasında, "Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 19 Eylül 1921 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazi ve mareşal ünvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü’nü kutluyorum" dedi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.09.2023 00:00
Okunma Sayısı : 792