Haber

Fidanlar Demokrasi Şehitleri Anısına Toprakla Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 14.07.2020 00:00

Üniversitemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına fidan dikildi.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı cesur ve onurlu direnişin dördüncü yıl dönümünde Üniversitemizde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Üniversitemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da demokrasinin ve milli beraberliğin kazandığı 15 Temmuz haftası boyunca çeşitli konferanslara, panellere ve sergilere ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Üniversitemiz merkez yerleşkede bulunan15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına fidan dikti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmanın en güzel yolunun fidan dikmek olduğunu belirterek, bu günün gençlerinin bu fidanları gördükçe vatan ve millet sevgisiyle bu topraklara kök salmaya ve bir ağaç gibi hür ve dimdik durmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, önümüzdeki yıllarda da Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu tarafından devam ettirilerek geleneksel hale getirilecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.07.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1522