Haber

Fethiye’de Öğrencilerimiz Meslek Yaşamlarına Uğurlandı

Son Güncelleme Tarihi : 08.06.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye yerleşkesinde bulunan Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Fethiye İşletme Fakültesi ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu okul birincisi Müşerref Ulutaş, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu okul birincisi Sena Nur Gücük, Fethiye İşletme Fakültesi okul birincisi Zümrüt Ahsen Kesim ve Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi okul birincisi ve Üniversite birincisi Sena Aksu, mezun öğrenciler adına birer konuşma yaptı.

Törende Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fahri Yiğit, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Özerdem, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Rektör Yardımcısı ve Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sülün, Fethiye Kaymakam Vekili Yıldız Büyüker ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar öğrencilere seslendi.

Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar hayatlarının yeni bir dönemine adım atmak üzere olan öğrencileri kutlayarak, “Lisans eğitimi elbette bir son değil, bugün okulunuzu bitirdiniz ama öğrencilikten mezun olmuş değilsiniz, çünkü öğrenciliğin mezuniyeti yoktur. Unvanımız, mevkiimiz ve yaşımız ne olursa olsun hepimiz hayat boyu öğrenmeye devam ederiz. Hayata adapte olabilmek ve hayatta kalabilmek için öğrenme heyecanımızı sürekli diri tutmak zorundayız. Bütün sorunlarına rağmen buradaki yıllarınızı mümkün olduğunca verimli geçirmiş olmanızı ve yaşadığınız sürece meraklı öğrenciler veya öğrenenler olarak kalmanızı dilerim. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyetinizi kutluyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu ve cesur bir ömür diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Andı ve Diyetisyen Andı ile Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Paramedik Andı okundu.

Andın okunması sonrasında Fakülte ve Meslek Yüksekokulunu 1. 2. ve 3. derece ile bitiren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi; birincilik ile bitiren öğrenciler mezuniyet kütüklerine plaket çaktı ve Fakülte ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölümlerin bölüm birincilerine başarı belgeleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021/2 Çağrısı sonucunda hibe alan öğrenci projeleri danışmanlarına ve projeye dahil olan öğrencilere teşekkür etti.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Fethiye yerleşkesi toplu mezuniyet töreni, geleneksel kep atma seremonisi ile sona erdi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.06.2023 00:00
Okunma Sayısı : 1778