Haber

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültemiz 180 Yeni Hemşire Mezun Etti

Son Güncelleme Tarihi : 14.06.2019 07:30

Üniversitemiz Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle mezun oldu.

Törene, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur,  Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Rüştü Şen, İlçe kurum yöneticileri ile üniversitemiz birim yöneticileri ve öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mesleki Yemin ve Mezuniyet Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, mezun öğrenciler adına Hemşirelik Bölüm Birincisi Zelal Aydın, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gonca Karayağız Muslu,  Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bakiye Uğur, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. 

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen tören, mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan  Prof. Dr. Bakiye Uğur bugüne kadar 1350 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadığını, bugün ise "Mesleki Yemin ve Mezuniyet Töreni” ile 180 yeni hemşire Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları arasına katılmasından  duyduğu memnuniyeti belirterek bu sürece katkı sunan herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Uğur, “Bizler bugün en büyük servetimiz olan sağlığımızın emanet edildiği, sabır ve özveriyle gerçekleştirilebilen kutsal bir mesleğe mensup öğrencilerimizi mezun ediyoruz.  Her aşaması fedakârlıkla bezeli olan eğitim-öğretim süreci; ebeveynlerin desteği, hocaların birikimi ve öğrencilerin emeğinin toplam ürünüdür. Fedakârlıkla bu sürece katkı sunan herkesi huzurlarınızda kutluyorum” diyerek mezun öğrencilere hayatlarının yeni döneminde başarılar diledi.

Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diploma ve plaketlerinin verilmesi, dönem birincisi tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakılmasın ardından, mezun öğrencilere diplomaları verildi. Katılımcıların şahitliğinde, mezun öğrencilerimiz Hemşirelik yeminini ettiler.  

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, geleneksel kep atma seremonisi ile sona erdi.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.06.2019 07:30
Okunma Sayısı : 3960