Haber

Fen Eğitiminde Mühendislik Tasarımı ve Uygulamaları Kitabı Yayımlandı

Son Güncelleme Tarihi : 22.11.2021 00:00
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencilerinin tasarımlarının merkeze alındığı “Fen Eğitiminde Mühendislik Tasarımı ve Uygulamaları Bir Eşya | Bir Malzeme” kitabı açık erişim olarak yayına girdi.
Editörlüğünü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in ve Arş. Gör. Dr. Hasan Zühtü Okulu’nun üstlendiği kitap, Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencilerinin tasarımlarıyla oluşturuldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yayınları tarafından elektronik olarak basılan Fen Eğitiminde Mühendislik Tasarımı ve Uygulamaları Bir Eşya | Bir Malzeme kitabı, üç bölümden oluşuyor.
Kitabın birinci bölümü, mühendislik tasarımının doğası ve sınıf içi uygulamalara aktarımı ile ilgili kuramsal çerçeveyi içeriyor.
İkinci bölümde, öğretmenler için sınıflarında mühendis gibi düşünme alışkanlığının gelişimine katkı sağlayacak tasarım temelli etkinlik örnekleri bulunuyor. Bu bölümde aynı zamanda geleceğin yaşam ortamlarının tasarlandığı, tüm yıla yayılabilecek proje geliştirme çalışması olarak da planlanabilecek örnekler sunuluyor.
Öğrenciler için tasarım raporu örneği ve öğretmenler için tasarım değerlendirme rubriğinin de paylaşıldığı ikinci bölümde, yazarlar tarafından gerçekleştirilen “Bir Eşya Bir Malzeme” proje fikri geliştirme stratejisi altında mühendislik tasarım sürecinin detaylı anlatıldığı bir örnek proje çalışmasına da yer veriliyor.
Kitabın üçüncü ve son bölümü, mühendislik tasarım becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak ve fen bilimleri öğretmen adayları ile bir eğitim öğretim yılı süresince gerçekleştirilen 15 seçili projeyi kapsıyor.
Yalın karmaşık bilim serisi felsefesi ile hazırlanan kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.11.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2042