Haber

FEDEK’ten Kimya ve Matematik Bölümlerine Akreditasyon Belgesi

Son Güncelleme Tarihi : 21.12.2018 20:00

Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya ve Matematik Bölüm Başkanlarına Şehit Yaşar Özlem Amfisi’nde akreditasyon belgeleri törenle takdim edildi. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, akademisyenlerimiz, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.

Farklı disiplinlerdeki öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapan FEDEK’in Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Figen Kadırgan, takdim belgesi töreninde akreditasyon belgesi hakkında aydınlatıcı bir konuşma yaptı. Akreditasyon belgesinin, üniversitelerin verdikleri eğitimin kalitesini göstermek için ulusal veya uluslararası kurumlardan aldıkları belge olduğunu ifade eden Kadırgan “Akreditasyon kalite güvencesi sağlaması ve bu kalitenin sürekliliğini temin etmesi açısından önemli bir uygulama olduğundan Üniversiteler eğitimlerinin kalitesini göstermek için programlarını ulusal ve uluslararası kuruluşların denetimine açarak akredite ettirmektedirler” dedi.

YÖK’ün üniversite tercihi yapacak adaylar için yayımladığı tercih kılavuzunda, üniversitelerin akreditasyon bilgisine yer verdiğini vurgulayan Kadırgan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Fen Fakültelerinin Bölümleri tarafından sunulan eğitim programları, 2009’da kurulan kısaca FEDEK ile ifade edilen: Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edilmektedir”.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 21.12.2018 20:00
Okunma Sayısı : 4333