Haber

Etkili Yönetim Tekniklerini Anlattı

Son Güncelleme Tarihi : 06.02.2019 09:30

Üniversitemizde Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı çerçevesinde “Üniversitelerde Etkili Yönetim Teknikleri Semineri” düzenlendi. İç Kontrol Enstitüsü (ICI) Türkiye Başkanı Dr. Bertan Kaya tarafından verilen seminerde, kamu idarelerinde ve özel sektör şirketlerinde etkili yönetimin teknikleri anlatıldı.

Üniversitemiz çalışanları tarafından iç kontrolün benimsenmesi, tanınması ve sahiplenmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek yaptı.

Ardından, İç kontrol mesleğinin geliştirilmesine yönelik dünya çapındaki ilk organizasyon olan ve merkezi Amerika’da bulunan İç Kontrol Enstitüsü'nün Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bertan Kaya, Dünya'da ve Türkiye’de Değişim, Değişimin Boyutları,  Değişimin Getirdiği Riskler, Üniversiteler Değişimden Nasıl Etkileniyor?, Değişimi Yönetmek İçin Etkili Yönetim Araçları, Stratejik Yönetim, İç Kontrol ve Risk Yönetimi, Üniversitelerde Kurumsal Yönetim Kalitesini Sağlama konularına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Kaya aynı zamanda, etkili yönetim stratejileri, performans yönetimi, risk yönetimi ve idari yönetimin çağın gereklerine uygun yönetim sistemi ve faaliyetleri ile nasıl bütünleştirileceğine dair bilgi verdi.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.02.2019 09:30
Okunma Sayısı : 3051