Haber

Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programı Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 02.07.2021 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Uygulama Kliniğinde yürütülen 20 oturumluk “Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programı”nı başarıyla tamamlayan çocuklara, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek sertifikalarını verdi.
Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programını gerçekleştiren Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Şükriye Kayhan Aktürk bu programın sonunda çocuklarda alıcı ve ifade edici dil gelişiminin yanı sıra sosyal becerilerde de ciddi bir gelişme olduğunu dile getirdi. Bu tür programların hem öğrenciler hem de veliler üzerinde olumlu etkisinin yadsınamaz olduğunu dile getiren Kayhan Aktürk erken müdahalenin önemine de dikkat çekti.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar'ın da hazır bulunduğu etkinlikte Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek öğrencilerle birlikte oyun oynadı. Ardından öğrenciler sertifikalarını Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in elinden aldı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında ilk defa öğrenci almaya başlayacak. Bu bölüm aracılığıyla benzer terapi programlarının ve etkinliklerin Muğla'da ve çevre illerde ikamet eden kişilere yoğun bir biçimde ulaştırılması planlanıyor.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.07.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2168