Haber

Engelliler Haftasında Farkındalık Webinarları

Son Güncelleme Tarihi : 17.05.2021 00:00

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Üniversitemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

10-16 Mayıs Haftası Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede Engelliler Haftası olarak kabul ediliyor. Bu çerçevede düzenlenecek etkinlikler ile farklı engelleri olan bireylere yönelik farkındalık kazandırmak, bilinçlendirmek ve onlarla empati kurmak amaçlanıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi de 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, engeli olan bireylerin yaşamlarına yönelik farkındalık oluşturmak hedefiyle 3 farklı konuda webinar düzenledi.

Engelsiz Kampüs Biriminde görev yapan Arş. Gör. Elif Iliman Püsküllüoğlu moderatörlüğünde düzenlenen webinar serisinin ilki, “Özel Eğitimci Perspektifinden Engelli/Engelsiz Yaşam” başlılığı altında Milli Eğitim Bakanlığında görevli Bilim Uzmanı Ebru Iliman Güllühalı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Webinarda farklı engeli olan bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklardan; engel, özür, yetersizlik gibi kavramların farklılıklarından, Özel Eğitim Kanunu’ndan ve özel gereksinimi olduğu halde farklı alanlarda başarılara imza atmış bireylerden söz edildi.

Webinar serinin ikincisinde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Sertaç Arabacıoğlu, “Engelsiz Bilim-Herkes için STEM” başlıklı sunum yaptı. Bu webinarda ise Temple Grandin, John Nash, Leonardo Da Vinci, Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi farklı engeli olan bilim insanlarının bilimde ilerlemelerinde engellilerinin nasıl önemsiz kaldığına ilişkin örnekler verilerek, bilime eşit erişim ve bilimde eşit ilerleme kavramlarına vurgu yapıldı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Arslantaş ise “Toplumun Engellilere Bakışı” başlıklı bir webinar düzenledi. Bu webinarda da toplumun engellilere bakışının ailede ve okulda şekillendiğine değinilerek, tarihsel süreçte engellilere nasıl yaklaşıldığı ele alındı.

Webinarlara Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Engelsiz Kampüs Birimi YouTube kanalından ulaşılabilir.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1548