Haber

Eğitim Fakültemizden “Finansal Okuryazarlık” Eğitimleri

Son Güncelleme Tarihi : 10.01.2022 00:00
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ve katılımcıların "finansal okuryazarlık" farkındalıklarının arttırılmasını amaçlayan TÜBİTAK destekli proje kapsamında, finansal okuryazarlık eğitimleri başladı.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destek programı kapsamında desteklenen proje için çevrimiçi ortamda açılış etkinliği düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız’ın açılışını yaptığı eğitim programına Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 30 yüksek lisans öğrencisi ile 11 eğitmen katıldı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin dünya çapında yaşanan gelişmelere ayak uydurmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyerek, “Biz bu nedenle pro-aktif yaklaşımla yol alıyoruz. Bu proje yeni nesili finans sektörüne hazırladığı için oldukça önemli. Matematiğin böyle bir projede kullanılacak olması ise durumu daha ilginç kılıyor. Aynı zamanda farklı kurumlardan eğitimcilerin bu projede yer alması ise bizim “birlikte üretme” kültürümüzü yansıtıyor” dedi.

Yürütücülüğünü  Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Raşit Işık’ın yaptığı projede 11 eğitmen yer alıyor. Eğitim ile finansal analizlerin (dikey yüzdeler, trend analizi, rasyo analizi vb.), yatırım araçlarının (hisse senedi, tahvil, hazine bonosu, kripto paralar vb), bütçeleme ve sermaye yönetimi gibi temel terimlerin katılımcılara aktarılarak; disiplinle arası bir eğitim modeli ile katılımcıların finansal okuryazarlık oranlarının artırılması amaçlanıyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 10.01.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2041