Haber

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı

Son Güncelleme Tarihi : 15.03.2019 00:00

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde, bölgedeki 17 üniversitenin desteğiyle İzmir’de yapıldı.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleşen fuara, Üniversitemiz de destek verdi.

Toplam 250’ye yakın firmanın ve farklı üniversitelerden 10 bin kişinin katıldığı fuarda öğrenciler, sektör temsilcileri ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, 16 bakanlığın da yer aldığı fuarın temel amacının, fırsat eşitliği ve şeffaflık olduğunu belirtti.

Atay, kariyer fuarlarının 4'üncüsünü İzmir'de gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Ülkemizde üniversite sayısı şu an 206. Üniversite açmak çok önemli, nitelikli kampüsler yapmak çok önemli, teknolojik altyapı sağlamak da... Biz bunları yaptık. Şimdi buradaki niteliği artırmamız gerekiyor. Gençleri mezun olmadan reel sektörle buluşturmak gerekiyor. Biz bu buluşmalar ile şirketlerin de işini kolaylaştırmış oluyoruz" dedi.

Fuarda bakanlık temsilcilerinin de özel sektör temsilcileri gibi katılımcılar arasında yer aldığını hatırlatan Atay, "Bakanlıklar ve onlarca işletmeler de burada ve onlar da gençlerimize 'bizde çalışın' diyecekler. Bu da şeffaflığın ve liyakatın göstergesidir." diye konuştu.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise üniversitelere üretimin bilim dünyası tarafından desteklenmesi, kariyer odaklı planlamalar, nitelikli iş gücünün bölge ve ülke ekonomisine kazandırılması konusunda büyük görev düştüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından fuar kapsamında Ege Bölgesi'ndeki üniversite rektörlerinin katılımıyla "Kariyer ve Üniversiteler" konulu panel düzenlendi.

Panelin ardından katılımcılar, stantları gezerek kurumlar, kariyer olanakları hakkında bilgi aldı, staj mülakatları yaptı.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.03.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3397