Haber

Dünya Arı Günü’nde Antik Dönemden Bugüne “Arı” Konuşuldu

Son Güncelleme Tarihi : 20.05.2022 08:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla Panel ve Sergi etkinlikleri düzenlendi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde antik dönemde arı ve arıcılık üzerine önemli araştırmaları bulunan MSKÜ öğretim üyeleri, çalışmalarını katılımcılara sundu.

Panelde Prof. Dr. Adnan Diler, Prof. Dr. Muammer Tuna, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Doç. Dr. Rahşan İvgin ve Öğr. Gör. Dr. Taylan Doğaroğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Antik dönemde arıcılık, arı ve toplum, arıdan öğrenebileceklerimiz, iklim değişikliğinin arıcılık üzerine etkilerini konu alan panelin ardından MSKÜ Rektörlük binasında yer alan Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müze’sinde arıların yaptığı heykeller için sergi açılışı gerçekleştirildi.

Beyza Durhan tarafından Neolitik Dönem’de yapılmış heykellerden ilham alınarak bez, un ve metal malzemelerle yeniden mini kopyası oluşturulan heykellerin, arı kovanlarına yerleştirilmesinin ardından arıların bu heykelleri işlemesine izin verilmesi ile oluşturulan kopya heykeller, sergiyi gezenlerden büyük ilgi gördü.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.05.2022 08:00
Okunma Sayısı : 1249