Haber

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı Öğrencilerimizle Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 28.05.2021 11:00

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen “Gençlerle AB Buluşmaları” etkinliğinde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Türkiye-AB ilişkileri ve AB fırsatlarının ele alındığı etkinlikte Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB sürecinde Erasmus+, Jean Monnet ve Avrupa Koleji Burs Programları ile AB alanında kendilerini geliştirmeleri için gençlerin yanında olduklarını ifade etti.

Etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Cumhuriyeti Eski Brüksel Başkonsolosu ve Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanlarından Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Tanlak ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Fatma Yeliz Turan konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Özerdem’in yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AB-Türkiye ilişkilerinin cesur ve kuşatıcı bir bakış açısıyla sürdürüldüğüne dikkat çekerek, “Ancak ekonomik ve teknik anlamda yaratılan iş birliğinin siyasi gerekçelerle sekteye uğratılmaya çalışıldığına da ne yazık ki tanık oluyoruz. Tam üyelik yolunda attığımız adımlara rağmen tıkanan bu sürecin, karşılıklı güven ve saygı üzerinden tekrar inşa edilmesi gerekmektedir. Bizler öyle inanıyoruz ki sürecin karşılıklı anlayış çerçevesinde ilerlemesi ile Ülkemizin üyeliği tüm dünyaya umut vaat eden bir Avrupa imajına katkı sunacaktır” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne dahil olunca elde edeceği avantajlar, Avrupa Birliği süreci ve bu süreçteki engeller gibi konu başlıklarını ele aldı. Kaymakcı ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde istikrarlı bir şekilde ilerlediğini de vurguladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve akademisyenler Faruk Kaymakcı’ya sorularını yöneltti.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Fatma Yeliz Turan,  katılımcılara Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin en önemli kazanımlarından biri olan Jean Monnet Burs Programı hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Eski Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise “Dışişleri Bakanlığı’na nasıl girilir?” temalı bir konuşma gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Tanlak ise Avrupa Koleji Burs Programı’nı tanıttı. Konuşmasına Avrupa Koleji’nin tarihini ve amacını açıklayarak başlayan Tanlak, dinleyicilere kolejin sunduğu burs programının gerekliliklerini ve avantajlarını aktardı.

Son olarak Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Dr. Rana Kasapoğlu Önder, Erasmus+ ve diğer çeşitli gençlik programları hakkında katılımcılara zengin bilgiler sundu. 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.05.2021 11:00
Okunma Sayısı : 1637