Haber

Diş Hekimliği Fakültesinin İlk Mezunları Meslek Yaşamlarına Uğurlandı

Son Güncelleme Tarihi : 09.09.2024 09:30
MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlk mezunlarını veren Diş Hekimliği Fakültesinden 29 öğrenci diş hekimi yeminini ederek mesleklerine ilk adımı attı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Prof. Dr. Ali Sülün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Z. Doruk Alp, öğretim üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müzik dinletisi ile başlayan programda açılış konuşmasını dönem birincisi Dt. Şevval Mülazım yaptı.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunları olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Dt. Şevval Mülazım, hocalarına teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yaparak öğrencileri tebrik eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ, “Yıllar süren azminiz sayesinde burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Eğitim sürecinde edindiğiniz bilgiler sadece bireysel gelişimiz için değil, aynı zamanda toplumsal gelişim ve değişim için büyük birer potansiyel oluşturmaktadır. Unutulmamalıdır ki hekimlik mesleği, dürüstlüğü, alçak gönüllülüğü ve nezaketli davranmayı, etik değerlere saygılı ve vicdanlı olmayı gerektirmektedir. Hepinize meslek yaşamı boyunca kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, akademisyenlerin öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmayıp, farklı bakış açıları kazandırdığını ve topluma karşı görevlerini öğrettiklerini belirtti.

Öğrencileri tebrik ederek, tavsiyede bulunan Rektör Kaçar, “İleride hayatınızın en güzel yılları olarak geri dönüp bakacağınız örgün üniversite eğitiminizi artık başarıyla tamamladınız. Üniversite hayatınızda güzel anılar, güzel dostlar biriktirmiş olmanızı ve bu dostluklarınızı yaşamınız boyunca kaybetmemenizi dilerim. Üniversite yıllarında elde ettiğiniz deneyimler ve öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere eşlik edecektir. Önünüzde kendinize, ailenize, ülkemize ve devletimize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Onun için mezuniyeti bir son olarak görmeyin. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde hayatınız değişti ve bundan sonra da değişmeye devam edecek. Gündelik hayatımız sürekli değişiyor. Yapay zekâ gibi yeni teknolojiler önümüzdeki yıllarda hepimizin yaşamının merkezinde olacak. Bu değişim sürecinin dışında kalmamak için bilgiyi arama yolculuğundan asla vazgeçmeyin. Eğitimin gerçek amacı, sizleri eleştirel ve sorgulayıcı düşünebilen, farklı perspektifler geliştirebilen bireyler olarak yetiştirmektir. Sevgili diş doktorlarımız, bu duygu ve düşünceler içerisinde mezuniyetinizi gönülden kutlarım” dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Dt. Şevval Mülazım’a diploması Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından takdim edildi. Akabinde mezunlar adına kütüğe plaket çakıldı.

Tören, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi takdimi ve diş hekimliği yemini edilmesi ile devam etti. 29 öğrenci diş hekimi yeminini ederek mesleklerine ilk adımı attı.

Mezun olmanın gururunu yaşayan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla program sona erdi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.09.2024 09:30
Okunma Sayısı : 391