Haber

Cumhuriyet’in 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 29.10.2022 00:00
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü Muğla’da çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Muğla Valisi Orhan Tavlı, günün anısına anıt şeref defterini imzaladı.

28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim’de Menteşe Atatürk Stadyumu’nda devam etti.

Törende Muğla Valisi Orhan Tavlı halkın ve törene katılanların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Vali Orhan Tavlı tarafından yapıldı.

Tören folklor, tekvando ve boks gösterileri ile devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin de aralarında yer aldığı tören geçişi ile sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.10.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1647