Haber

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi 15. Kez Mezun Verdi

Son Güncelleme Tarihi : 08.06.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinde 15. kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Grafik, Resim, Heykel, Sahne Sanatları ve Seramik Bölümlerinden toplam 41 öğrenci kep atarak yeni yaşamlarına uğurlandı.

Turgutreis Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören, Fakülte üçüncüsü Sahra Sıdıka Çelikel, Fakülte ikincisi Yeliz Beyazıt ve Fakülte birincisi Rojbin Yolcu’nun konuşması ile başladı.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan’ın ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek öğrencilere seslendi.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinin şehrimizden dünyaya ışık saçan, özgün ve yenilikçi çalışmaların merkezi haline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Başarılarıyla gurur duyduğumuz Fakültemiz öğrencilerinin eşsiz sanatsal becerileriyle bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Fakültemize kazandırdığımız Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, ve hayırsever iş insanı, örnek sanatçı Sayın Yunus Büyükkuşoğlu’nun destekleriyle yapılan Seramik Bölümü binamız okulumuzu çok daha güçlü kılmış, çok daha zenginleştirmiştir. Bizler bir ülkenin kalkınmasının, bilimsel üretime olduğu kadar kültürel alandaki üretime de bağımlı olduğuna inanıyoruz. Yönetim olarak bu bilinçle çiçeği burnunda tasarımcılarımızı, sanatçılarımızı hayata hazırladık. Biliyorum ki öğrencilerimiz gördüğü eğitimden aldığı güçle çok başarılı işlere imza atacaklardır. Üniversitemiz bugün, yeniliğe devamlı ayak uyduran bir müfredatla, kariyer etkinlikleriyle girişimci, dışa dönük ve özgüveni yüksek öğrenciler mezun ediyor. İşte bu nedenle, mesleki yaşantınızda her daim bir adım önde olma fırsatı bulacaksınız. Bu vesileyle sizlerin bu günlere gelmenize fedakârlıkla katkı sunan üniversite personelimizi, öğrencilerimin ailelerini ve hocalarımızı kutluyorum. Ayrıca geleceğimiz olan öğrencilerimize desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen Devletimizin tüm kurumlarına, Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, belediyelerimize, sivil toplum örgütlerimize, hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet heyecanını yaşadı.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi mezuniyet töreninin ardından “15. Mezuniyet Sergisi” gezildi. Sergide Resim, Grafik, Heykel ve Seramik Bölümü son sınıf öğrencilerinin özgün anlatımları ile yıl içinde üretmiş olduğu mezuniyet çalışmaları sunuldu.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 08.06.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1917