Haber

Bodrum’da Akademik Yıl Açılış Töreni Yapıldı

Son Güncelleme : 15.11.2018 00:00

Üniversitemiz Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni yapıldı.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Şükran Rauf Nasuhoğlu Araştırma, Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılan tören, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Togay Şenalp ve öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli yaptı. Kuleli, denizcilik eğitiminin ülkemizde gelecek vadeden ve istihdam yaratacak olan en güçlü sektörlerden biri olduğunu söyleyerek, “Bizler Üniversitemiz bünyesinde, eğitimli yat kaptanları yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Burada vermiş olduğumuz yat kaptanlığı eğitim, Bakanlık tarafından onaylanmış bir eğitim programıdır ve Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de denizcilik alanında üniversite düzeyinde eğitim veren tek kurumdur. Biz öğrencilerimizin sadece mesleki hayatlarında değil, sosyal hayatlarında da başarılı olmasını istiyoruz. Bu nedenle hatırı sayılır yarışmalardan büyük başarılar elde ettik” dedi.

 Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut da, “Bodrum’un hem tarihsel hem de kültüre dinamikleri var. Bu dinamikleri mutlaka sanatınıza yansıtmanızı istiyoruz. Biz burada vermiş olduğumuz sanat eğitiminin daha etkili olması için, hem bölgeye hem de yakın çevreye arkeolojik geziler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede, deneyimlerini görsel not olarak hafızalarına kaydediyorlar. Biliyoruz ki sanat dört duvar arasında yapılmaz. Bu düşünceyle burada 2 tane uluslararası sempozyum düzenledik, önümüzdeki yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz” diyerek bu çalışmalar ile hem çağdaş sanata hem de Bodrum’a katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yeni yönetim olarak öğrencilerin eğitim hayatlarında ve sosyal hayatta başarılı olmaları için çaba sarfettiklerini belirterek, “Ayrıca Üniversitemizi AR-GE noktasında ileriye taşımak istiyoruz. Ancak tüm bunları yaparken destek aldığımız ve olmazsa olmazımız kültür, sanat ve spordur. Bu yüzden Güzel Sanatlar Fakültesini çok önemsiyorum.  Biz yakın zamanda A, B ve C kapılarımızı yenilemek istedik. Uzun süre çeşitli birimlerden çizimler geldi. Güzel çizimlerdi ama ortak bir fikre varamadık. Ben de yeni fikirler vermeleri amacıyla Güzel Sanatlar Fakültesi ile iletişime geçtim ve buradan çok güzel çizimler geldi. Diğer tasarımlardan da ilham alarak, A, B ve C kapıları için bir proje oluşturduk. Bu tasarımlarımız yakın zamanda hayata geçecek. Kısacası bu farkı Güzel Sanatlar Fakültemiz yarattı. Burası pahalı bir fakülte. Çünkü öğrenci sayısı az, öğretim üyesi fazla. Ama bu okul bir ticarethane değil. Kaliteli öğrenciler yetiştirmemiz için bu gerekli bir şeydir. Ben burada üretilen sanat eserlerinin, bir katma değer olarak şehrimize ve üniversitemize geri dönmesini istiyorum ve böyle bir önemli vazifeyi siz öğretim üyelerimize veriyorum” dedi.

Denizcilik Meslek Yüksekokulunun ise yüksek ücretli istihdam hedeflerini karşıladığını vurgulayan Rektör Çiçek, “Biz öğrencilerimizin mezun olur olmaz öncelikle iş bulmalarını ama buldukları bu işin de yüksek ücretli olmasını istiyoruz. Bunu Denizcilik Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerimiz için sağlayabiliyoruz. Bodrum, Denizcilik Meslek Yüksekokulu için oldukça isabetli bir yer. Yüksekokulumuzun bu kampüs içerisinde olmasını istiyoruz. Buraya gelmeden önce Ticaret Odası ile de bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerde burayı daha büyük bir kampüs haline getirerek, denizcilik ve turizm bölümleri ile ilgili bölümler yerleştirme planları yaptık. Umarım en kısa zamanda bu hedeflerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.11.2018 00:00
Okunma Sayısı : 4293