Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen “DS4H Blokzinciri Ağı Projesi”, ISOC’ın (Internet Society) düzenlediği “Chapterthon 2020'de” Türkiye’yi temsil edecek.
Yürütücülüğünü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan’ın yaptığı projenin hayata geçmesiyle, ağ üzerinden sivil toplum projeleri ve akademik çalışmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Blokzinciri Ağı Projesi kapsamında ISOC’dan alınan hibe ile Türkiye’de blokzinciri ağının temelini oluşturacak sistemler, ülkemizin dört yanında (Muğla, İstanbul, Samsun ve Osmaniye) kuruldu. Bu sistem ülkemizde dağınık mimaride aktif çalışan tek blokzinciri ağı.
Üniversitemiz Blokzinciri Araştırma Grubu ise blokzinciri konusunda en aktif araştırma gruplarından biri olarak gösteriliyor.
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Türkiye ikincisi olan ve deprem anında sivil toplum kuruluşları arasında kaynak paylaşımı süreçlerini iyileştirmeyi hedefleyen “STK-AKYS" Projesi de DS4H (Decentralized Solutions for Humanity) üzerinde çalışılan ilk uygulama.
Ağın daha kapsamlı projelerle zenginleştirilebilmesi için kullanım politikası hazırlama çalışmaları devam ediyor.
Proje, Kasım ayında gerçekleştirlecek yarışmada favori projeler arasında gösteriliyor.
Projenin detayları; http://wiki.netseclab.mu.edu.tr/index.php?title=DS4H