Haber

BİSDEM İçin Tanıtım Toplantısı

Son Güncelleme Tarihi : 23.09.2021 00:00
TÜBİTAK ARDEB/SOBAG 1001 programı tarafından desteklenen “Hizmetiçi Öğretmen Eğitiminde Bilimsel Sorgulama Destekli Çevrimiçi Mentorlük (E-Scaffolding) Modelinin Tasarlanması ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Projesi (BİSDEM)” için açılış toplantısı düzenlendi.
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğünden Elife Yeşilyurt, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, proje araştırmacıları, okul müdürleri ve Üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.
Törende konuşan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, BİSDEM projesinin Üniversitemizin üstlendiği misyonun bir çıktısı olduğunu söyleyerek, “Bizimle birlikte aynı hedefe yürüyen araştırmacılarımızın bizlere bu gururu yaşatması, hedeflerimize daha sıkı sarılmamıza sebep olmaktadır. Üniversitemizin, gerçekleştirmek istediğimiz ideale erişeceği günler yakındır. Öğretmen eğitimine yeni bakış açıları kazandıracak oluşumuz, bizleri ülkemiz adına daha çok umutlandırmaktadır. Projenin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılarla geçmesini temenni ediyorum” dedi.
BİSDEM projesi, sınıf ve fen bilimleri öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalarının bilimsel sorgulama çerçevesinde etkinliğinin yüz yüz ve çevrimiçi tasarlanmış bir mesleki gelişim modeli ile derinlemesine incelenmesini amaçlıyor. Bilimsel sorgulama anlayışını temel alan mesleki gelişim temelli bu proje, katılımcı öğretmenlere sınıf ortamında beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre şekillenecek etkileşimli bir platform sunacak.
Pof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’in yürütücüsü olduğu projede, araştırmacı olarak Doç. Dr. Burcu Şenler Pehlivan, Doç. Dr. Yasemin Özdem Yılmaz, Öğr. Gör. Dr. Nilay Muslu, Araş. Gör. Dr. Hasan Zühtü Okulu, Araş. Gör. Dr. Sertaç Arabacıoğlu; proje danışmanı olarak Doç. Dr. Müge Adnan; proje bursiyeri olarak Onur Bektaş ve Fatma Yıldırım görev alıyor.
BİSDEM projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile yürütülüyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1658