Haber

Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 12.11.2021 00:00
Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'nde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim töreni yapıldı.
Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bodrum'da 125 bin fidan dikilirken, Muğla genelinde ise toplam 235 bin fidan toprakla buluşturuldu.
7'den 70 birçok kişinin katıldığı fidan dikimi festival havasında geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı olarak bağlandığı programda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve katılımcılar fidan dikerek can suyu verdi.
Öte yandan etkinlikte paramotorlar gökyüzünde uçuş yaptı; gösteriyi izleyenler unutulmaz anlar yaşadı.

Fethiye'de Hisarönü Mahallesi Elmalıdağ mevkiinde de fidan dikim etkinliği düzenlendi. Üniversitemiz Fethiye İşletme Fakültesi, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman ve Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu personeli, öğrencileri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, binlerce fidan dikildi.

Yatağan’ın Doğanköy Mahallesi'nde ise Muğla Orman Bölge Müdürlüğü öncülüğünde fidan dikildi. Üniversitemiz Yatağan Meslek Yüksekokulu personeli ile öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte 2 bin fıstık çamı toprakla buluşturuldu.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.11.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1329