Haber

Binali Yıldırım Muğla’ya Geldi

Son Güncelleme Tarihi : 25.02.2020 00:00

Son Başbakan ve 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitleri Salonu’nda düzenlenen program dolayısıyla Muğla’ya geldi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Muğla’nın Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, “Muğla’nın birçok önemli özellikleri var. Muğla sahil şeridi Türkiye’de en uzun ilimizdir. İstanbul’dan sonra iki tane havaalanı olan tek ilimizdir. Dolayısıyla Muğla Türkiye’den ve bütçeden almıyor, bütçeye hep katkı yapıyor.  Muğla sürekli Türkiye’nin diğer illerinin ihtiyaçlarını karşılayacak desteği veriyor, kaynağı sağlıyor. Muğla dünyada cennetten bir köşe. Her bir köşesi birbirinden güzel” dedi.

Binali Yıldırım toplantının ardından Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan Sıtkı Koçman Öğrenci Sarayı Özel Salonu’nda Muğla Valiliği tarafından verilen öğle yemeğinde, il protokolü, iş insanları, hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Daha sonra Kötekli Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden TBMM Eski Başkanı Yıldırım, burada kan veren gönüllü gençlerle sohbet etti. Ardından Hamle Gazetesi'nin 44. yılı nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen “Yılın En’leri” ödül törenine katıldı. Törende, gazetenin okuyucuları tarafından belirlenen kurumlara ve kişilere ödül verildi. Ödül Törenine TBMM Eski Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, ile basın mensupları katıldı.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.02.2020 00:00
Okunma Sayısı : 3055