Haber

Bakan Ersoy Kissebükü Antik Kenti’nde Proje Lansmanına Katıldı

Son Güncelleme Tarihi : 19.08.2024 09:30
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, MSKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan’ın kazı başkanlığını yürüttüğü Kissebükü Antik Kenti’nde “Geleceğe Miras” projesinin 9.lansmanına katıldı. Kissebükü Antik Kenti için hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Kissebükü Koyu, ilçenin doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran önemli bir bölge olarak öne çıkıyor. Arkaik Dönem'den Bizans Dönemi'ne uzanan geniş bir tarihi geçmişe sahip olan bu antik kent, özellikle Bizans Dönemi'nde piskoposluk merkezi olarak kullanılmasıyla dikkat çekiyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan başkanlığında 2019'da başlatılan kazılarda bugüne kadar 3 kilise, bir vaftizhane, 2 hamam, konutlar, kamu yapıları, ticari yapılar, liman yapıları ve anıtsal mezarlar ortaya çıkarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin kültürel mirasını koruma ve bu zenginliği gelecek nesillere aktarma hedefiyle yürütülen "Geleceğe Miras" projesi kapsamında Kissebükü Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Ersoy'un gerçekleştirdiği “Geleceğe Miras” projesinin 9.lansmanına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Kazı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan ve çeşitli daire amirleri de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarihî ve doğal güzelliklerin buluştuğu bu eşsiz bölgede yürütülen kazı, restorasyon, konservasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla Kissebükü’nü ülkemizin en önemli ören yerlerinden biri yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Ersoy’a kazı çalışmaları hakkında bilgi aktaran MSKÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan ise, Geleceğe Miras projesi ile çalışmalarının büyük bir ivme kazanacağı ve Kissebükü Antik Kenti’nin çalışma sonunda büyük bir oranda ayağa kaldırılmış olacağını ifade etti.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.08.2024 09:30
Okunma Sayısı : 511