Arkadaşları İçin İşaret Dili Öğreniyorlar

Son Güncelleme Tarihi : 04.11.2019 00:00

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları, işitme ve konuşma engelli sınıf arkadaşları Muhammet Açıkgöz için işaret dili öğreniyor.

Doğuştan işitme ve konuşma engelli 21 yaşındaki Muhammet Açıkgöz, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliğini kazandı. Açıkgöz, okulun ilk günlerinde 18 kişilik sınıfta arkadaşlarıyla iletişim kuramadığı için kendisini yalnız hissetmeye başladı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Çetin Çelebi, öğrencisinin bu durumuna üzülerek bir şeyler yapmak istedi. Sınıfın geri kalanıyla işaret dili öğrenebilecekleri fikrini paylaşan Çelebi, öğrencilerinin de desteğiyle yola koyuldu.

Fakülte yönetiminin Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ile iletişime geçmesi üzerine, öğretmenler ve Açıkgöz'ün sınıf arkadaşları işaret dili öğrenmeye başladı.

Öğrencilerin birleştirici ve kaynaştırıcı tutumu, diğer öğrenci ve öğretmenlerin de takdirini topladı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.11.2019 00:00