Haber

Araştırmacılarımız “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Son Güncelleme Tarihi : 09.11.2021 07:00
Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden 7 akademisyen yer aldı.
Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde, ABD ve Hollanda’dan araştırmacıların akademik yayıncılık kuruluşu Elsevier desteğiyle yürüttüğü çalışmanın sonucu olan “En etkili bilim insanları” listesi yayımlandı. 
22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu.
Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak yapılan sıralama “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi. 
John P.A. Ioannidis ve arkadaşları tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” “Kariyer Boyu Etki” listesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden ise 7 akademisyen yer aldı.
Üniversitemizden Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş, Kimya Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Prof. Dr. Ülkü Anık,  Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Levent Tuna,  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslan Kaya, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Taşcıkaraoğlu ve Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Koca "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" arasında gösterildi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.11.2021 07:00
Okunma Sayısı : 3248