Haber

Alan Uzmanları İle Okul Öncesi Öğretmenleri STEM+A Uygulamalı Eğitimi Projesi Hayata Geçti

Son Güncelleme Tarihi : 24.06.2019 17:30

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları desteğiyle hayata geçirilen “Alan Uzmanları İle Okul Öncesi Öğretmenleri STEM+A Uygulamalı Eğitimi Tecrübe Ediyor Projesi” açılış toplantısı Akyaka’da gerçekleşti.

Üniversitemiz tarafında yürütülen projenin açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Yücelen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, Üniversitemiz akademik personeli ile öğretmenler katıldı.

Haziran ve Eylül ayları olmak üzere iki dönemde tamamlanacak olan eğitimde, 25 ilden 30 eğitimci yer aldı.

Projenin içeriği ile bilgi veren proje yürütücüsü ve aynı zamanda Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Çil, TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yürütülen etkinlikten büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Doç. Dr. Emine Çil proje çerçevesinde öğretmenlere, STEM disiplinleri ile tanışma, STEM disiplinlerine yönelik okul öncesi sınıflarda kullanılacak görseller hazırlama, STEM eğitiminin kuramsal yapısı ve okul öncesi dönemde STEM eğitiminin kuramsal yapısı başlıkları altında çeşitli eğitimler verileceğini söyledi.

Üniversitemiz ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanlarından oluşan 25 kişilik proje ekibi, gerçekleştirilen eğitimler sonrası katılımcıların almış oldukları eğitimi meslektaşları ile paylaşmaları ve bu eğitimi kendi sınıflarında uygulamaları aşamalarını takip edecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.06.2019 17:30
Okunma Sayısı : 2466