Akyaka’da Dünya Balıkçılık Haftası Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 23.11.2022 00:00
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Akyaka’da “Dünya Balıkçılık Haftası” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Filiz, il protokolü, balıkçılar ve halk katıldı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar konuşmasında, insanlığın binlerce yıldır denizler üzerinde yaşadığını ve denizlerin insanlık için önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Denizlerden faydalanırken aynı zamanda kirletildiğini de söyleyen Kaçar, esas meselenin temizlik değil, kirletmemek olduğunu ifade etti.

Katılımcılar Akyaka iskelesinden teknelerle denize açılırken, kadın balıkçılarla ilk ağ çekildi. Sedir Adası, Boncuk Koyu ve Akyaka mevkilerinde belirlenen noktalarda toplanan hayalet ağlar, MSKÜ Su Ürünler Fakültesi Araştırma Gemisi Rota 48 ile çıkarıldı.

Etkinlik sonunda Fethiye, Milas ve Gökova Körfezinde eş zamanlı 60 bin yavru balık denize bırakıldı.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.11.2022 00:00