Haber

Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 11.10.2022 00:00
“2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, YÖK Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ile bütün üniversite rektörleri ve öğrenciler katıldı. Aynı zamanda MSKÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, öğretim üyeleri Prof. Dr. Kenan Güllü, Prof. Dr. Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eda Üstünel, Prof. Dr. Özgür Yıldız ile birlikte doktora öğrencisi Duygu Akyüz, yüksek lisans öğrencisi Muhammed Ali Beyazıt da törende yerlerini aldı.

Törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Ardından YÖK Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşmalarını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, hediye takdiminde bulundu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özvar tarafından "YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

"Yılın Doktora Tezi Ödülü"ne "Güzel Sanatlar ve Mimarlık" kategorisinde Dr. Aslı Ulubaş Hamurcu ve Tez Danışmanı Prof. Dr. Fatih Terzi, "Sosyal ve Beşeri Bilimler" kategorisinde Dr. Osman Gazi Güçlütürk ve Tez Danışmanı Doç. Dr. Fülürya Yusufoğlu Bilgin, "Fen ve Mühendislik Bilimleri" kategorisinde Dr. Berdan Ulaş ve Tez Danışmanları Prof. Dr. Hilal Demir Kıvrak ve Prof. Dr. İrfan Ar, "Sağlık ve Spor Bilimleri" kategorisinde Dr. Nazife Ülker Ertuğrul ve Tez Danışmanı Prof. Dr. Sinan Canpolat layık görüldü.

"Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülü'nü" Atatürk Üniversitesi, "Toplumsal Sorumluluk Ödülü'nü" Dicle Üniversitesi, "Uluslararası İş Birliği Ödülü'nü" Erciyes Üniversitesi, "Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülü'nü" Özyeğin Üniversitesi, "Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü'nü" Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi aldı. "Özel Alan Ödülleri" ise "Milli Yenilik" kategorisinde Prof. Dr. Mustafa Başaran'a, "Bilim Diplomasisi" kategorisinde de Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu'na verildi. "İlme ve Talebeye Hizmet" kategorisinde Prof. Dr. Raşit Küçük, "Özel Ödül" almaya layık görüldü.

 

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.10.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2063