Haber

8. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 20.12.2018 16:00

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “8. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu” AKM B Salonu’nda yapıldı.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güneş’in açılış konuşmasını yaptığı sempozyuma bilim insanları ve çok sayıda lisans-lisansüstü öğrencileri katıldı.

Sempozyumda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, insanlığın gelişiminin vazgeçilmez unsurunun bilim ve teknoloji olduğunu, geçmişte ütopya olarak görülen çoğu şeyin gerçekleşmesinin fen bilimleri alanındaki çalışmalar sayesinde olduğunu ifade etti. Rektör Çiçek, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Eminim ki bugün hayali görünen birçok şey de geleceğin dünyasında mümkün hale gelecektir. Bu nedenle ben her fırsatta “imagine” diyerek, hayal etmenin kadar kıymetli olduğunu vurguluyorum. Bu anlamda bizler de bugüne bakarak değil, geleceği öngörerek hareket etmeliyiz. Küresel düzeyde etkin roller üstlenmek, bilimsel arenada öncü çalışmalar gerçekleştirmekle mümkündür. İnanıyorum ki bizler, insanlığın refahı ve mutluluğu için zihinsel potansiyelimizin tamamını ortaya koyarak, daha yaşanılabilir bir dünya inşa edebiliriz.”

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 20.12.2018 16:00
Okunma Sayısı : 3193