Haber

7’den 70’e Herkes Bu Şenlikte

Son Güncelleme Tarihi : 07.10.2019 00:00

Metinbilim Enstitüsü Derneği’nin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ve Üniversitemizin yanı sıra Menteşe Belediyesi, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin katkıda bulunduğu Yerkesik Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği düzenlendi.

Yerkesik İlköğretim Okulu bahçesinde bu yıl 9. kez düzenlenen şenlikte, unutulmaya yüz tutmuşa oyunlar oynandı, otantik oyuncaklar sergilendi.

Özellikle 7-14 yaş arası çocukların ilgi gösterdiği oyunlarda, büyükler de gönüllerince eğlendi. Şenlikte, teknolojik hiçbir oyun yer almazken, oyuncalar da yalnızca tahta, ip ve telden yapıldı. Şenliğe katılan çocuklar, çember ve topaç çevirme, misket/bilye oynama, seksek, ip atlama, yakar top, mendil kapmaca, dokuztaş gibi oyunlarla tabletten ve telefondan uzak nostaljik bir gün yaşadı.

Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği’ne Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz ile çocuklar ve aileleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, otantik oyunların çocukların psikolojik ve fiziksel gelişimi açısından daha faydalı olduğunu söyleyerek, bu tür şenlikler ile beraber kültürel zenginliklerin sonraki nesillere aktarıldığını ifade etti.

Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı ve Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ümral Deveci de, çocukların doğadan ve kendilerini geliştirebilecekleri oyun ve oyuncaklardan uzak kalarak, yapay bir yaşama mahkûm edildiklerini ifade ederek, bu şenlikle çocukları eski oyunlarla buluşturduklarını söyledi.

Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği’nde Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, protokol üyeleri ve öğrenciler ile birlikte çember çevirdi ve ip atladı. 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.10.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3446