Haber

3 Aylık Bebek, Üniversitemiz Hastanesinde Gerçekleştirilen Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Son Güncelleme Tarihi : 31.10.2019 00:00

Henüz 1,5 aylıkken çoklu kalp sorunu teşhisi konan Mahmut Musey, Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, sağlığına kavuşan bebeği hastanede ziyaret etti.

Şanlıurfa’dan tarım işçisi olarak Eskişehir'e gelen 5 çocuklu aile, en küçük çocukları Mahmut Musey’in durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye başvurdu. Çocuk Kardiyoloji Bölümünde yapılan tetkiklerde kalbinin sağ karıncığının gelişmemiş, sağ kulakçık ile sağ karıncık arasındaki kapakçığın tıkalı, kalpten çıkan ana iki damarın ters ve vücuda kan götüren ana aort damarının da dar ve gelişmemiş olduğu görüldü. Burada konulan teşhisin ardından, kompleks açık kalp ameliyatı gerçekleştirebilecek merkez arayışına düşen aile, büyük iller ile birlikte pek çok sağlık merkezine başvurdu. Ancak ameliyatın zorlu olması nedeniyle hasta geri çevrildi.

Ancak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar’ın Mahmut Musey’in tedavisini kabul etmesi üzerine minik bebek ambulansla Üniversitemiz hastanesine getirildi. Burada yapılan başarılı açık kalp ameliyatı sonrası Mahmut Musey sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Buğra Harmandar, Mahmut Musey’in ameliyat öncesi tek karıncıklı bir kalple ömür boyu yaşamaya mahkûm olduğunu ancak gerçekleştirdikleri ameliyatla kalbi tek karıncıkla tüm vücuda kan dolaşımını sağlayabilecek şekilde yeniden dizayn ederek hastayı sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

Doç. Dr. Harmandar, “Pek çok ilde bu kadar kompleks yeni doğan açık kalp ameliyatı yapılamadığından hastalar, kurduğumuz altyapı sayesinde ameliyat için artık bize geliyor. Biz bu ameliyatları Muğla’mızda yapmaya başlayarak ilimizi bu alanda Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biri haline getirmiş bulunuyoruz” dedi.

Mahmut Musey’i ve ailesini hastanede ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 31.10.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3450