Haber

2. BodJam Bodrum Global Oyun Hackathonu Düzenleniyor

Son Güncelleme Tarihi : 16.10.2023 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümünün düzenlediği BodJam Bodrum Global Oyun Hackathonu, dünya çapından oyun geliştiricileri ağırlamak için 20 Ekim’de Bodrum’un tarihi Etrim köyünde kapılarını açıyor.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum İş İnsanları Derneğinin de desteklediği uluslararası oyun hackathonu, 20-22 Ekim tarihlerinde Etrim Garaova Tarım Kampı’nda Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

Tema açıklanmasıyla, 20 Ekim Cuma günü 19.00’da başlayacak ve kesintisiz 48 saat sürecek etkinlikte, katılımcılar en az iki en fazla beş kişilik takımlar kurup, kurdukları takım ile yarışacak ve kendilerine verilen görevler doğrultusunda en iyi dijital oyunu hazırlamaya çalışacak.

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan BodJam Bodrum Global Oyun Hackathonu etkinliğinin ilki 2022 yılı Haziran ayında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiş ve yarışmacılarına keyifli anlar yaşatmıştı. “Gümbet Runner” adlı oyun birinciliğe hak kazanırken, etkinlik boyunca birbirinden eğlenceli oyunlar ortaya çıkmıştı.

Bu sene, iki gün aralıksız sürecek yarışmanın sonunda akademisyenler ve alan uzmanlarından oluşan jüri kazananı belirleyecek ve birinciye 30 bin, ikinciye 20 bin ve üçüncüye 10 bin TL tutarında ödül verilecek.

Etkinliğe oyun sektörünün önde gelen isimleri, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar da katılacak. Etkinlik dışarıdan izleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek. Etkinlik sırasında alan uzmanları ve girişimciler etkinliğe katılan yarışmacılarla mini konferanslar ve atölyeler düzenleyecek.

Etkinlik internet sitesine bodjam.com adresinden ulaşılabilir.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.10.2023 00:00
Okunma Sayısı : 552