Haber

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 19.05.2022 00:00
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 103. Yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Menteşe Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, ellerinde bayraklarla her yaştan katılımcının olduğu Ata’ya Saygı Yürüyüşlü ile devam etti.

Cumhuriyet Meydanından başlayan, bando ekibi ve 200 Sporcunun taşıdığı 120 metrelik Türk Bayrağı eşliğindeki Ata’ya Saygı Yürüyüşü Atatürk stadyumunda sona erdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katılımıyla Atatürk Stadyumu’nda saygı duruşu ve işaret dili eğitmeni eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ın konuşması ile devam etti. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ın konuşmasının ardından Gönüllü Gençler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Atatürk Stadyumundaki kutlama programı gönüllü gençlerin, sporcuların ve katılımcıların hep birlikte Gençliğin Ata’ya cevabını okumaları, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarında Muğla’yı temsilen katılan ve dereceye giren Gençlik Merkezi gönüllülerinin şiirlerinin okunması, milli sporcuların kick boks ve boks gösterisi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün halk oyunları ekibinin gösterisi ve Milas Güreş Eğitim Merkezi milli güreşçilerinin gösterisi ile son buldu.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 19.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1832