Duyuru

BAP Tarafından 3 Yeni Proje Türüne Destek

Son Güncelleme Tarihi : 24.08.2021 16:28



BAP TARAFINDAN 3 YENİ PROJE TÜRÜNE DESTEK 

 
Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi, BAP Birimi Kalite Komisyonunun çalışmaları doğrultusunda güncellenerek Sanayi İşbirliği Projesi (SİP), Çağrılı Projeler (ÇP) ve Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri (LÖKAP) olmak üzere 3 yeni proje türü eklendi.

Eklenen Yeni Proje Türleri Üniversitemizin Stratejik Hedefleri Doğrultusunda Oluşturuldu

Üniversitemizin AR-GE üniversitesi olma ve stratejik hedefleri doğrultusunda geliştirilen yeni proje türlerinin piramidin üst fazlarına geçiş için kaldıraç görevi yapması amaçlanıyor.
Kalite çalışmaları ve AR-GE hedefleri doğrultusunda büyük sanayi iş birliklerinin hayata geçmesi, lisans öğrencilerinin proje süreçlerine daha fazla dahil olması ve ülkemizin ve bölgemizin öncelikli sorunlarının çözümü için yönergeye kazandırılan projelerin içeriği şu şekilde;
Sanayi İş birliği Projeleri, proje yürütücülerinin bir sanayi kuruluşu veya şirket ile müşterek yürüttükleri bütçesinin belirli bir bölümü sanayi kuruluşu tarafından karşılandığı, ayni katkı yapılan, insan kaynağı desteği sağlanan ve/veya araştırma altyapısı desteği verilen projelerdir. Proje bütçesi ise 35.000 TL’dir.
Çağrılı Projeler (ÇP), Ülkenin ve/veya Üniversitenin hedeflerine ve gereksinimlerine göre Üniversite tarafından teklif çağrısı yöntemiyle mali destek sağlanan projelerdir. Proje bütçesi ise 35.000 TL’dir.
Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri (LÖKAP), Üniversitemizin 4 yıl ve üzeri süre ile lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin, örgün öğretim programlarına kayıtlı başarılı öğrencilerin Araştırma ve Teknoloji Geliştirme kültürlerinin oluşturulması, araştırma faaliyetlerine özendirilmesi ve araştırma yapmaya teşvik edilmesi amacıyla oluşturulan araştırma projeleridir. Proje bütçesi ise (A) TÜBİTAK BİDEB’den proje desteği alan öğrenciler için 5.000 TL; (B) TÜBİTAK BİDEB’den proje desteği almayan öğrenciler için 3.000 TL olarak sunuluyor.
Yayınlayan : bap.mu.edu.tr Tarih : 19.08.2021 0:00
Okunma Sayısı : 4231