Duyuru

Almanya, Avusturya, Brezilya, Belçika ve Lüksemburg ile Özel Sektör Odaklı, İkili ve Çok Taraflı İşbirliği İmkânı

Son Güncelleme Tarihi : 02.02.2023 23:03

 
IRASME ağının 31. çağrısı ile Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin (KOBİ) dâhil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

29 Mart 2023 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı ile Almanya, Avusturya, Brezilya, Belçika ve Lüksemburg ile ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanınmaktadır.

Çağrıya ülkemizden yapılacak başvurularda sanayi-akademi işbirliği tercih nedeni olmakla beraber çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projeleri desteklenebilecektir.

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye'deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca en fazla 2.500.000 TL (PTİ ve kurum hissesi hariç) araştırma desteği sağlanabilecektir. Proje süresi en fazla 36 ay olabilmektedir. Başvurularda her ülkeden en az 1 KOBİ’nin yer alması gerekmektedir ve toplam proje bütçesinin en az %50’si özel sektör ortaklarına ayrılmalıdır.

Uluslararası çağrı metnine IRA-SME çağrı sayfasından, ulusal kurallara ilişkin bilgilere ise ulusal süreçler dokümanından ulaşılabilmektedir.
Yayınlayan : bap.mu.edu.tr Tarih : 02.02.2023 10:02
Okunma Sayısı : 2190