Haber

Siber Vatan Programı Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Son Güncelleme Tarihi : 24.04.2024 07:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde düzenlenen Siber Vatan Programına katılan öğrencilere, eğitim sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

Nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla kalkınma ajansları koordinasyonuyla yürütülen; eğitim müfredatı ve programı oluşturma, kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerinden oluşan Siber Vatan Programı eğitimleri MSKÜ’de devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA’nın işbirliğinde düzenlenen programın 2.’si olan “Sızma Testi” eğitimini alan öğrencilere sertifikaları, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından verildi.

MSKÜ Rektörlükte düzenlenen sertifika törenin ardından Prof. Dr. Turhan Kaçar öğrencilerle siber güvenlik konuları ve kariyer olanakları üzerine sohbet etti. Eğitime katılan öğrenciler de programdan duydukları memnuniyeti bildirerek, eğitimcilere teşekkürlerini sundu.

MSKÜ, 11 Aralık 2023 tarihinde GEKA ile işbirliği protokolü imzalayarak Siber Vatan programına dahil oldu.

Programa, MSKÜ’ye kayıtlı; bölüm ve öğrenim düzeyi fark etmeksizin Capture The Flag (CTF) yarışması sonucu seçilen 40 öğrenci dahil oldu.

Seçilen 40 öğrenciye 4 ayrı haftada “Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H.) Eğitimi” ve “Sızma Testi (Penetration Test) Eğitimi” verildi. Önümüzdeki haftalarda ise  “Web Güvenliği Eğitimi” ve “Zararlı Yazılım ve Tersine Mühendislik Eğitimi” verilmesi planlanıyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.04.2024 07:00
Okunma Sayısı : 368